Ik ben Bo en met veel enthousiasme sta ik klaar om je te begeleiden in je zoektocht naar je beter voelen.

Als Klinisch Psycholoog en DGT-Coach richt ik me met passie op het ondersteunen van (jong)volwassenen in het omgaan met hevige emoties, stress en uitdagingen in het dagelijkse leven. Denk hierbij aan thema’s binnenin jezelf, tegenover anderen of de wereld. Met mijn expertise in Dialectische Gedragstherapie (DGT) help ik je om effectieve copingsvaardigheden te

ontwikkelen en emotionele balans te bereiken. Of het nu gaat om angst, depressie, verslaving, stress of persoonlijke groei, ik sta klaar om een veilige en ondersteunende omgeving te bieden waarin je kunt groeien en bloeien. Neem de eerste stap naar een gezonder en gelukkiger leven en ontdek hoe therapie je kan helpen je volledige potentieel te bereiken.

Werkwijze

Ik geloof sterk in het belang van proberen, experimenteren en groeien uit onze fouten. Ik ben ervan overtuigd dat groei en ontwikkeling plaatsvinden door het nemen van kleine stappen, het uitproberen van nieuwe benaderingen en het reflecteren op onze ervaringen. Door stil te staan en niks te doen, ga je achteruit. Ik ben een therapeut die gelooft dat dingen niet altijd in één keer zullen lukken, maar dat we door te proberen en opnieuw te beginnen, kunnen groeien en evolueren. Samen zullen we de ruimte creëren om te experimenteren, fouten te maken en daarvan te leren.

(terwijl we stap voor stap werken) Zo werken we stap voor stap aan het realiseren van jouw doelen en het vervullen van jouw potentieel.

Ik werk daarbij graag met metaforen en symboliek om afstand te creëren tussen ons en onze pijnlijke plekken, waardoor we ze op een veilige en ondersteunende manier kunnen verkennen. Door creatieve beelden te gebruiken, kunnen we complexe emoties en ervaringen begrijpen en transformeren, waardoor nieuwe perspectieven en inzichten ontstaan.

Bovendien hecht ik veel waarde aan het stellen van vragen tijdens onze gesprekken. Ik ben een therapeut die niet enkel kijkt en luistert. Dit omdat ik het essentieel vind om een gedeeld begrip te creëren en ervoor te zorgen dat we op dezelfde golflengte zitten. Door vragen te stellen, kunnen we dieper graven, verheldering krijgen en samen bouwen aan een sterke basis voor groei en verandering. Door het inzetten van uitdagingen, metaforen en verdiepende vragen, creëer ik een ruimte waarin jij je gehoord, begrepen, ondersteund en empowered voelt op jouw reis naar welzijn en persoonlijke groei.

Carrière

Mijn toewijding aan mijn vak toon ik via mijn opleidingen en ervaringen. Met twee afgeronde masteropleidingen in zowel klinische als forensische psychologie, ben ik goed uitgerust om een breed scala aan thematieken en uitdagingen aan te pakken. Daarnaast heb ik een intensieve éénjarige opleiding gevolgd in Dialectische Gedragstherapie (DGT), waardoor ik specialist ben in het bieden van effectieve behandelingen voor emotionele regulatie en het ontwikkelen van copingvaardigheden.

Mijn leerreis stopt echter niet bij mijn opleidingen. Ik ben voortdurend bezig met het uitbreiden van mijn kennis en vaardigheden door middel van voortgezette opleidingen en trainingen. Ik heb waardevolle ervaring opgedaan in het werken met complexe cases, zoals dubbeldiagnose borderline en verslaving, zowel binnen de residentiele psychiatrie als binnen forensische settings.

Momenteel zet ik mijn expertise en passie verder als onderdeel van een multidisciplinair team in een gesloten pedagogisch centrum voor jongeren met een GES problematiek (Gedrags en emotionele stoornissen), kinderen die speciale behoeften hebben op het gebied van gedrag en veiligheid.

Welkom

Als nieuwe patiënt ben je van harte welkom bij mij in therapie! Hier vind je niet alleen een professionele benadering van therapie, maar ook een rustige en open houding waar ik je meteen op je gemak wil laten voelen. Humor heeft hier zeker een plek, want lachen kan een krachtig middel zijn in het helingsproces.

Bij mij staat het voeden van jouw interne kracht en zelfredzaamheid centraal. Samen zullen we werken aan het verkennen van jouw persoonlijke wensen en dromen, en deze omzetten in concrete stappen naar groei en welzijn. Dus aarzel niet om contact op te nemen en de eerste stap te zetten op jouw pad naar je beter voelen. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en je te begeleiden op jouw reis naar innerlijke kracht en voldoening!

Opleidingen

Master Klinische Psychologie (KU Leuven)

– Master Forensische Psychologie (Tilburg University)

– Opleiding Dialectische Gedragstherapie (Karus Gent)

Opleiding DBT-PE (Trauma en DGT) (Phd, Melanie Harned)

“Als je dingen blijft doen die je altijd hebt gedaan, krijg je de uitkomst die je altijd hebt gehad.”

“Our wounds are often the openings into the best and most beautiful part of us.”