Hallo, mijn naam is Laura. Ik ben een Klinisch Psychologe en ik kijk ernaar uit om jonge individuen te begeleiden op hun reis naar emotioneel welzijn en persoonlijke groei.

Mijn passie voor het werken met en begeleiden van kinderen en jongeren komt voort uit een diepgeworteld geloof in de (veer)kracht van de jeugd. Ik zie elk kind als een uniek individu, met onbegrensde mogelijkheden en talenten die soms verborgen zitten achter uitdagingen en obstakels. Ik zie het als een persoonlijke missie om een veilige omgeving te creëren waarin zij zich gehoord, begrepen en gesteund voelen.

Via het combineren van evidence-based therapieën met een empathische en speelse aanpak – die specifiek is afgestemd op de behoeften en persoonlijkheid van elk kind/elke jongere – probeer ik samen met ouders en verzorgers een warme en ondersteunende omgeving te bieden aan kinderen en jongeren waar ze kunnen groeien, bloeien en hun innerlijke kracht kunnen ontdekken.

Bovendien ben ik bereid huis- en schoolbezoeken in te plannen, om op die manier een geheel beeld te krijgen van de uitdagingen en kansen die het leven van het kind/de jongere beïnvloeden. Dit stelt me in staat om mijn diensten nog beter af te stemmen op de unieke behoeften van elk individu.

Of het nu gaat om het aanpakken van persoonlijke uitdagingen, het omgaan met stressvolle situaties, het verbeteren van sociale vaardigheden, het verkennen van identiteit of andere aspecten van het psychologisch welzijn, ik sta klaar om te helpen! Samen kunnen we bouwen aan veerkracht, zelfvertrouwen en kunnen we de nodige tools ontwikkelen om uitdagingen van het leven met vertrouwen tegemoet te treden. Ik kijk ernaar uit om de reis van zelfontdekking en groei met jou(w kind) te delen. 

Al van kindsbeen af ben ik gepassioneerd door psychologie. Bijgevolg begon ik dan ook met veel enthousiasme aan de vijf jaar durende opleiding Klinische Psychologie aan UGent. Op de dag van vandaag is de zin om bij te leren absoluut nog niet gedoofd en ik ben van plan om in de (nabije) toekomst allerlei opleidingen te volgen.

Naast de ervaring die ik elke dag opdoe in praktijk Oeboentoe en OOOC De Zandberg, deed ik ook ervaring op in Begeleidingscentrum Spermalie Campus De Polder.

Opleidingen/vormingen

Bachelor of Science in de Psychologie – Klinische Psychologie (UGent) 

– Master of Science in de Psychologie – Klinische Psychologie (UGent) 

– Vierdaagse vorming: Nieuwe Autoriteit Geweldloos Verzet 

– Vorming: Eetstoornissen bij mensen met autisme 

– Vorming: Autisme en meisjes 

‘Magic comes in pieces’

“Our wounds are often the openings into the best and most beautiful part of us.”