Mijn naam is Heidi. Ik werk als psychotherapeute met (jong)volwassenen en koppels rond meerdere thema’s.

Ik geloof dat elk mens kan uitgroeien tot wie hij of zij in wezen is. In het werken met mensen wil ik dan ook bijdragen aan het ontwikkelen van een sterk innerlijk kompas. Ik heb hierbij graag aandacht voor bewustwording en innerlijke kracht. We gaan actief op zoek naar hoe je nog meer of terug in je kracht kan gaan staan.

Onder het motto ‘wat je aandacht geeft, groeit’, vind ik het belangrijk om naast het werken aan wat moeilijk gaat, aandacht te hebben voor jouw persoonlijke sterktes. Vanuit de overtuiging dat moeilijke gebeurtenissen in ons leven zich ook vastzetten in het lichaam, zet ik steeds een lichaamsgerichte bril op.

Door de brede waaier aan opleidingen die ik ondertussen mocht genieten, kan ik putten uit diverse methodes uit verschillende psychologische stromingen. We gaan hierbij telkens op zoek naar wat op dit moment voor jou als individu helpend kan zijn en hoe we de begeleiding verder kunnen finetunen.

Het inzetten van therapievormen zoals hypnose en EMDR kunnen mogelijks een meerwaarde betekenen voor jouw proces. Ik merk daarnaast dat oefeningen uit de positieve psychologie een krachtige motor zijn voor persoonlijke groei en voor ons welbevinden. Ik integreer deze dan ook graag in het samen op weg gaan met jou.

E-mail. heidi@innsaeitherapie.be

Tel. 0478334636

Als psychotherapeute heb ik me verdiept in het werken rond (complex)trauma, rouw, positieve psychologie, lichaamsgericht werken en burn-out. Ik bouw mijn kennis en ervaring rond deze thema’s nog verder uit.

Naast mijn werk als therapeute begeleidde ik als vrijwilliger een rouwgroep en rouwkampen bij vzw Missing You. Missing You is een organisatie die zich inzet voor lotgenotencontact voor kinderen en jongeren die iemand dierbaar verloren zijn.

Na 17 jaar werken als verzorgende in de thuiszorg, bracht het verlangen om me verder te ontplooien me ertoe een opleiding Gezinswetenschappen te volgen.

Daarna gleed ik als het ware van de ene opleiding in de andere: van Gezinswetenschappen naar Integratieve Psychotherapie en van Psychotraumatologie/Psychosomatologie naar Positieve Psychologie en een 6-daagse stress- en burnout coach, de basisopleiding hypnose en meerdere verdiepingsmodules, diverse opleidingen rond (complex) trauma, School voor Relaties. Ik verdiep me in het faciliteren van overgangsrituelen en het hierin begeleiden van mensen en groepen opdat deze overgangsmomenten mooie groeimomenten worden. Ook Somatic Experiencing, de traumaverwerkingsmethode van Peter Levine (lichaamsgericht traumawerk), kwam ondertussen op mijn pad.

Vanuit mijn ervaring en expertise verwelkom ik je graag voor een boeiende groei-reis in Oeboentoe

Opleidingen

– Bachelor in de Gezinswetenschappen

– Postgraduaat Integratieve Psychotherapie
(4-jarige opleiding)
Lichaamsgerichte therapie

– Opleiding Psychotraumatoloog/Psychosomatoloog
(2-jarige opleiding)

– Opleiding Stress en burn-out coach (6-daagse opleiding)

– Training Positivologie, introductie in de Positieve Psychologie

– 3-daagse Positieve Psychologie

– Basisopleiding Hypnotherapie (VHYP) en verschillende verdiepingsmodules waaronder specialisatie in het werken rond (complex) trauma.

– Jaaropleiding Psychotherapie bij complex/chronisch trauma en DIS: C2Trauma2Peace (De Binnentuin en De Wegwijzer)

– Trauma Informed Practice (Ybe Casteleyn)

– Trauma Skillstraining PTSD (Ybe Casteleyn)

– Trauma Skillstraining Complex trauma (CPTSD) (Ybe Casteleyn)

– EMDR (Integrativa)

– School voor relaties (Patricia Van Lingen)

– Rites Of Passage Leadershiptraining (Dr. Arne Rubinstein)

– Somatic Experiencing (3-jarige opleiding – Trauma Healing Belgium) i.o.

Maak uw afspraak bij Heidi

‘I have learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel’ (Maya Angelou)

“Our wounds are often the openings into the best and most beautiful part of us.”